Verschillen tussen behangklaar en schilderklaar stucwerk

De verschillen tussen behangklaar en schilderklaar stucwerk uitgelegd

Behangklaar stucwerk is geschikt om direct behangen te worden na het aanbrengen, zonder dat er verdere voorbereidingen nodig zijn. Het oppervlak is glad en egaal, maar kan nog wel kleine oneffenheden bevatten. Deze kunnen worden weggewerkt met behanglijm.

Schilderklaar stucwerk is daarentegen geschikt om direct te worden geschilderd na het aanbrengen, zonder dat er verdere voorbereidingen nodig zijn. Het oppervlak is volledig glad en egaal, en bevat geen oneffenheden. Dit zorgt voor een strakke en egale afwerking.

Behangklaar stucwerk wordt doorgaans iets minder strak afgewerkt dan schilderklaar stucwerk. Dit komt omdat kleine oneffenheden geen probleem zijn wanneer er behang overheen wordt geplakt. Bovendien is behang vaak wat dikker dan verf, waardoor kleine oneffenheden minder zichtbaar zijn.

Schilderklaar stucwerk wordt meestal strakker afgewerkt dan behangklaar stucwerk. Dit komt doordat de verf het oppervlak niet mag benadrukken, maar juist de kleur en uitstraling moet verbeteren. Hierbij is het belangrijk dat het oppervlak volledig glad en egaal is, zodat het schilderwerk mooi en strak wordt.

Het is belangrijk om te weten welk type stucwerk je nodig hebt voor de gewenste afwerking. Als je van plan bent om je muren te behangen, is behangklaar stucwerk de beste keuze. Als je de muren echter wilt schilderen, kun je het beste kiezen voor schilderklaar stucwerk.

Het aanbrengen van stucwerk is een precies karwei en vereist vakmanschap. Het is dan ook aan te raden om dit door een professionele stukadoor te laten doen. Een ervaren stukadoor kan het stucwerk op een efficiënte en professionele manier aanbrengen, waardoor je verzekerd bent van een mooi en strak eindresultaat.

Wil je je muren laten stucen ? Neem dan nu contact op met Ruys-Stukadoors en ontvang een vrijblijvende offerte op maat. Wij garanderen kwaliteit en vakmanschap tegen een scherpe prijs! Aarzel niet langer en geef jouw interieur de perfecte uitstraling die het verdient. Bel ons vandaag nog of vraag een offerte aan op onze website.

Verschillen tussen behangklaar en schilderklaar stucwerk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Stuur bericht
Korte vraag? Stel hem hier