4.8 op Google
5/5

ūüď≤ +31(0)618818069

‚úČÔłŹ¬†info@ruys-stukadoors.nl

Ruys-stukadoors logo
NOA afbouw garantie

Openingstijden:
07:00 uur – 17:00 uur

Contact: 06-18818069

Soorten Stucwerk

Stucwerk woning

Stucwerk de mogelijkheden

Stucwerk: Alles wat u moet weten

Als professionele stukadoors weten we dat de keuze voor stucwerk een belangrijke is voor elke verbouwing of renovatie. Het is een van de meest populaire keuzes als het gaat om wand- en plafondafwerking en kan veel toevoegen aan de uitstraling van uw huis. Bij Ruys Stukadoors begrijpen we het belang van stucwerk en we willen u graag helpen bij het maken van de beste keuze voor uw specifieke situatie.Stucwerk is een belangrijk onderdeel van elke renovatie- of bouwproject. Het zorgt niet alleen voor een esthetische uitstraling, maar biedt ook bescherming tegen vocht, geluid en hitte. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten stucwerk en de voordelen ervan.

Stucwerk op wanden of plafond

Stukadoren bestaat al sinds de 18de eeuw, Natuurlijk zijn er over de jaren heen heel wat veranderingen gedaan.Zo zijn de zakken lichter en is het opbrengen met een machine nu ook een van de mogelijkheden als het om grote oppervakken gaat. Stucwerk is nog steeds zeer populair op wand of plafond. Net als het feit dat er enorm veel verschillende soorten stucwerk zijn ontstaan, zijn er ook enorm veel redenen om uw muren en plafond te laten stucen.

Soorten stucwerk

Er zijn verschillende soorten stucwerk waaruit u kunt kiezen, waaronder glad stucwerk, schuurwerk, spachtelputz en granol. Elk type stucwerk heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. Het is belangrijk om de verschillen tussen deze soorten stucwerk te begrijpen om de beste keuze te kunnen maken voor uw huis.

Voordeel van een stukadoor:

Voordelen van stucwerk

 1. Bescherming tegen vocht: stucwerk biedt een extra barrière tegen vochtinfiltratie, wat belangrijk is voor de gezondheid van uw woning.
 2. Geluidsisolatie: stucwerk helpt geluid te dempen en zorgt voor een stillere woning.
 3. Energiebesparing: door de gladde en egale oppervlakte van stucwerk wordt hitte beter ge√Įsoleerd, wat resulteert in lagere energiekosten.
 4. Verbetering van de esthetische uitstraling: stucwerk geeft uw woning een frisse en verzorgde uitstraling.
 • Zorgen dat de muren of het plafond egaal is voordat u de muren laat verven
 • Als wandafwerking van uw muren of plafond
 • Omdat u de textuur van stukwerk mooi vind
 • De buitenkant van uw huis te laten stuken
 • Omdat u uw plafond of muren wilt laten restaureren

   Raapwerk & Pleisterwerk

  Met zowel raapwerk als pleisterwerk zorgen wij ervoor dat uw wanden weer prachtig vlak en glad worden.

  Als professionele stukadoors weten we dat de keuze voor stucwerk een belangrijke is voor elke verbouwing of renovatie. Het is een van de meest populaire keuzes als het gaat om wand- en plafondafwerking en kan veel toevoegen aan de uitstraling van uw huis. Bij Ruys Stukadoors begrijpen we het belang van stucwerk en we willen u graag helpen bij het maken van de beste keuze voor uw specifieke situatie.

  Glad stucwerk

  Glad stucwerk is een van de meest voorkomende vormen van stucwerk. Zoals de naam al doet vermoeden, is het resultaat van glad stucwerk een gladde en strakke afwerking. Dit type stucwerk kan worden toegepast op muren en plafonds en is ideaal voor moderne woningen en strakke interieurs. Glad stucwerk is verkrijgbaar in verschillende varianten, zoals pleisterwerk en spackspuitwerk.

  Schuurwerk

  Schuurwerk is een type stucwerk waarbij de wanden en plafonds worden bewerkt met een schuurbord. Dit zorgt voor een gestructureerde afwerking die lijkt op schuurpapier. Schuurwerk is ideaal voor traditionele woningen en interieurs en kan worden toegepast op zowel muren als plafonds.

  Spachtelputz

  Spachtelputz is een decoratieve afwerking die verkrijgbaar is in verschillende kleuren en korrelgroottes. Het is een duurzame afwerking die bestand is tegen stoten en krassen en daarom ideaal is voor drukbezochte ruimtes zoals de gang of de keuken. Spachtelputz kan op verschillende manieren worden aangebracht, waardoor u een unieke afwerking kunt cre√ęren die past bij uw persoonlijke stijl.

  Granol

  Granol is een afwerking die lijkt op spachtelputz, maar grover is van structuur. Het is ideaal voor buitenmuren en andere ruimtes waar een ruwere afwerking gewenst is. Granol is verkrijgbaar in verschillende kleuren en korrelgroottes, waardoor het perfect is voor het cre√ęren van een unieke afwerking.

  Schilderklaar of Behangklaar stucwerk

  Met schilderklaar stucwerk zorg ik ervoor dat elke wand zeer glad word afgewerkt. Zodat als de schilder deze heeft geschuurd en voor heeft behandeld te beschilderen is. Wilt u toch liever behangen? Met  behangklaar stucwerk zorg ik  ervoor dat u binnen de kortste keren uw muren kunt laten behangen.

  Dunpleisteren

  Wat is Dunpleister ?  wordt zowel op de muren als de plafonds van een nieuwbouwwoning aangebracht. Het is een kante en klare egalisatiepleisterdie u kunt u vergelijken met spackspuiten, maar dan de gladde versie hiervan.

  Het voordeel van dunpleister spuiten is dat er genoeg hechtmiddel en bindmiddelen in het product aanwezig zijn. Voorstrijken of een primer aanbrengen is dan ook overbodig. Let op! Als de wanden worden geschilderd dient de schilder wel een diepgrondeer te gebruiken dit voor de hechting van de verf.

  Dunpleister wordt met een wormpomp (GBT spuit ) aangebracht in 1 of 2 lagen. De laagdikte op de muren of plafonds is dan ook maar 2 tot 3 mm dik.

  Welk type stucwerk past het beste bij uw woning?

  Bij het kiezen van het juiste type stucwerk is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren, zoals uw persoonlijke stijl, de architectuur van uw huis en de beoogde functie van de ruimte. Zo is glad stucwerk ideaal voor moderne woningen en strakke interieurs, terwijl schuurwerk beter past bij traditionele woningen en interieurs.

  Bij Ruys Stukadoors helpen we u graag bij het maken van de beste keuze voor uw specifieke situatie.

  Naast het type stucwerk is het ook belangrijk om rekening te houden met de kwaliteit van het stucwerk. Bij Ruys Stukadoors gebruiken we alleen hoogwaardige materialen en werken we met ervaren vakmensen om ervoor te zorgen dat uw stucwerk perfect wordt afgewerkt.

  Ruys stukadoors heeft jarenlange ervaring in het aanbrengen van verschillende soorten stucwerk en zorgt voor een perfect eindresultaat. Snel en effici√ęnt, zodat u snel kunt genieten van uw nieuwe wand- en plafondafwerking.

  Wilt u meer weten over onze diensten of wilt u een offerte aanvragen voor uw specifieke situatie? Neem dan gerust contact met ons op via onze website. We helpen u graag verder en zorgen voor een perfecte afwerking van uw wanden en plafonds.

 • ¬†

NOA Keurmerk ruys-stukadoors

Ruys-stukadoors is aangesloten bij de NOA en werkt onder de NOA Afbouw normen. 

Een NOA-lidmaatschap is niet voor ieder stucadoorsbedrijf weggelegd. Het hanteren en voeren van dit logo houdt in dat het een gediplomeerd stucadoorsbedrijf is. Naast vakkundig en keurig werk afleveren moet daarnaast nog aan een aantal eisen worden voldaan. De vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond adviseren dan ook om met een stucadoorsbedrijf in zee te gaan dat het NOA-logo hanteert.

Ruys-stukadoors

Als u op zoek bent naar een betrouwbare en ervaren stukadoor in Zeewolde en omgeving, dan is Ruys-stukadoors de perfecte keuze voor u. Wij bieden een breed scala aan diensten, waaronder stucwerk voor bestaande bouw, nieuwbouw en bedrijfsruimtes, evenals latex spuiten. Of u nu op zoek bent naar een complete renovatie of een kleine reparatie, wij zijn het stukadoorsbedrijf die u zoekt.

NOA Keurmerk ruys-stukadoors

Gegevens

3892VE Zeewolde

Bel 06-18818069
Mail info@ruys-stukadoors.nl

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag 7:00 tot 17:00

Za gesloten

Zo Gesloten

Wij zijn OA actief in de volgende gebieden

2023 © ruys-stukadoors.nl | Algemene Voorwaarden | Cookiebeleid | Privacy

Chat openen
1
Stuur bericht
Korte vraag? Stel hem hier