Droogtijd stucwerk

Nadat stukadoorswerk is aangebracht zal het moeten drogen.Dit is ook nog eens puur afhankelijk van het materiaal zit er een bepaald percentage vocht in het stucwerk, dit kan tot wel 60% vocht zijn. Al dit vocht moet verdampen voor een mooi eindresultaat. Het drogen kan berekent worden met een vuistregel, namelijk 1 dag drogen voor iedere millimeter die is aangebracht.

De juiste manier van drogen is door dit zo natuurlijk mogelijk te laten gebeuren. Een temperatuur van 20 graden is ideaal. Hierbij is ventilatie erg belangrijk, maar ook dit moet weer niet worden overdreven. Zet enkele ramen open zodat er frisse lucht naar binnen kan komen en deze de vochtige lucht afvoert. Voor grote ruimtes kunnen vochtvreters de oplossing zijn.

Chat openen
👋 Korte vraag? stel hem hier