Beton cire in de badkamer 

Beton cire is een type afwerking dat wordt gebruikt voor vloeren en muren in badkamers. Het is een mengsel van cement, water en pigmenten die wordt aangebracht op een ondergrond en na droging een hard en glad oppervlak creëert. Het is water- en vochtbestendig, maar kan kwetsbaar zijn voor krassen.

Om beton cire in een badkamer te maken, volg je de volgende stappen:

  1. Voorbereiding: De ondergrond moet schoon, droog en vlak zijn. Eventuele oneffenheden moeten worden opgevuld met een opvulmiddel.

  2. Aanbrengen van een primer: Voordat je begint met het aanbrengen van de beton cire, is het belangrijk om een primer aan te brengen. Dit zorgt ervoor dat de beton cire goed hecht aan de ondergrond.

  3. Mengen van de beton cire: Meng de beton cire volgens de verpakkingsinstructies. Voeg pigmenten toe voor de gewenste kleur.

  4. Aanbrengen van de beton cire: Breng de beton cire aan met een rol of een spatel. Zorg dat je een dunne, gelijkmatige laag aanbrengt.

  5. Afwerken: Werk de beton cire af met een staalborstel of een afwerkingsspatel. Dit geeft een mooi glad oppervlak.

  6. Laten drogen: Laat de beton cire minimaal 24 uur drogen voordat je de badkamer weer gaat gebruiken.

Houd er rekening mee dat beton cire aanbrengen een specialistische taak is, en het is beter om een professioneel te raadplegen.

Chat openen
👋 Korte vraag? stel hem hier