Spachtelputz  Schilderen

Een muur met spachtelputz is net als iedere andere muur te schilderen. Door de structuur is het echter lastiger om dit netjes te doen, zonder vlekken achter te laten. Het is vaak nodig om meerdere keren over hetzelfde oppervlak te gaan om elk korreltje te bedekken. Waar een gladde muur eenvoudig en snel geschilderd kan worden, kost spachtelputz duidelijk meer tijd.

 Let op dat er niet alleen meer tijd, maar ook meer verf nodig is. Door de vele lagen en de korrelstructuur komt dit vaak niet overeen met wat op het verfblik staat aangegeven.

Welke Verf Kiezen

Er kan gewone muurverf gebruikt worden, maar zoals eerder vermeld, kost dit meer om volledig dekkend te zijn. Een andere optie is latexverf, die beter dekt en minder lagen nodig heeft. Latexverf kan echter de korrelstructuur aantasten, dus als je die wilt behouden, raden we het gebruik van latexverf af.

Voor specifieke wensen over kleur of structuur kun je het beste advies vragen bij een verf speciaalzaak. Zij kunnen je direct verder helpen en zo kan de juiste verf gekozen worden.

Verfspuiten van Spachtelputz

Naast het verven met roller en kwast is het ook mogelijk om de nieuwe verflaag met een verfspuit aan te brengen. Dit gaat sneller en zorgt voor een mooi resultaat. Alle kleuren zijn mogelijk en de nieuwe verflaag zit binnen een mum van tijd op de muur. Het nadeel is de kosten; wellicht heb je zelf geen verfspuitmachine en moet je deze huren.

Zelf Doen of Uitbesteden

Afhankelijk van je wensen en budget kun je beslissen of je het zelf doet of uitbesteedt. De goedkoopste optie is om zelf aan de slag te gaan met roller en kwast. Dit kost meer tijd en moeite, maar kan ook veel voldoening geven.

Je kunt het werk ook uitbesteden aan een stukadoor of schilder. Beide hebben verschillende oplossingen om de muur snel om te toveren. Een schilder kan altijd door een schildersbedrijf in de regio worden ingehuurd, terwijl spuitwerk ook door een stukadoor gedaan kan worden. 

Chat openen
👋 Korte vraag? stel hem hier