Sierpleister woonkamer

 Schilderen van spachtelputz

Een muur met spachtelputz kan net als elke andere muur gewoon worden geschilderd. Echter, vanwege de structuur is het iets lastiger om dit netjes te doen, vooral om geen vlekken achter te laten. Vaak is het nodig om meerdere keren hetzelfde oppervlak opnieuw te schilderen om elke korrel te bedekken. Terwijl het schilderen van een gladde muur vrij eenvoudig is en snel kan worden gedaan, vergt spachtelputz duidelijk meer tijd.

Let op dat er niet alleen meer tijd, maar ook meer verf nodig is vanwege de vele lagen en de korrelstructuur, wat vaak niet overeenkomt met wat op het verfblik staat beschreven.

Welke verf te kiezen
Je kunt gewoon muurverf gebruiken, zoals hierboven al werd beschreven, maar dit vergt wat meer inspanning om dekking te krijgen. Een andere optie is latexverf, die extra goed dekt en dus minder lagen nodig heeft. Let wel op dat dit de korrelstructuur aantast. Als je de structuur wilt behouden, raden we het gebruik van latexverf af.

Voor specifieke wensen over kleur of structuur is het het beste om advies in te winnen bij een gespecialiseerde verfwinkel. Zij kunnen direct helpen bij het kiezen van de juiste verf.

Een mooi afgewerkte muur, pas geverfd

Verfspuiten op spachtelputz
Naast het verven van de muren is het ook mogelijk om een nieuwe laag aan te brengen met een verfspuit. Dit gaat sneller en zorgt voor een mooi resultaat. Hierbij zijn alle kleuren mogelijk en binnen korte tijd zit de nieuwe verflaag op de muur. Het nadeel is dat hier een prijskaartje aan vastzit. Mogelijk heb je zelf geen verfspuitmachine en moet deze worden gehuurd.

Zelf doen of uitbesteden
Dit hangt volledig af van de wensen en het budget. De meest betaalbare optie is natuurlijk om zelf de roller en kwast te pakken, verf te kopen en aan de slag te gaan. Dit kost wat meer tijd en moeite, maar kan ook veel voldoening geven.

Het kan ook worden uitbesteed aan een stukadoor of schilder. Beiden hebben verschillende oplossingen om de muur snel te transformeren. Welke voorkeur je hebt, hangt af van de klus. Schilderwerk kan altijd worden uitbesteed aan een schildersbedrijf in de regio, terwijl spuitwerk ook door een stukadoor kan worden gedaan. Vraag een offerte aan voor meer informatie over de prijzen.

Chat openen
👋 Korte vraag? stel hem hier